Guri's turblogg

Guri's turblogg

Om bloggen

Velkommen til min blogg her i cyberspace! Her vil du finne informajon om turer, pakklister, tips til turmat og dagbok fra lengre turer. Håper du finner innholdet av interesse :-) Ha en knallfin dag! Smil fra Guri

guriannehansen.no - YOUTUBE - INSTAGRAM

27/4 Grusomme inntrykk i BACE CAMP

Mount EverestPosted by Guri Anne Hansen Sat, May 02, 2015 13:23:30

Sov dårlig i natt. Vi merka to skjelv. Rutiner for evakuering kjapt var på plass så det tok ikke mange sekundene før vi merka skjelving til jeg var på vei ut av vinduet til Dawa sin store latter. Vel, er nok veldig følsom for skjelv og lyder for tiden…

I dag skulle vi til Bace Camp og besøke sherpa-teamet vårt. Var spent på hvordan forholdene var etter tragedien for to dager siden. Allerede på lang avstand kunne man se ødeleggelsene. Helikopter gikk i skytteltrafikk over hodene våre.. Etter hvert kunne vi se ødeleggelsene. Telt, campingutstyr og personlig utstyr lå spredt overalt. Stenger var bøyd, vridd så det må ha vært enorme krefter i sving. Gikk også forbi flere lik som bare var blitt pakket inn i teltduk ol. Forferdelig sterkt å se dette. Kjente tårene pressa på. Vår camp hadde berget bra som jeg skrev i går, men med ett unntak, alle våre sovetelt hadde fått en del mere skader enn jeg hadde sett for meg. Steiner av ulik størrelse hadde ødeagt duken. Sherpa sine telt OK. Forferdelig sterkt å se dette. Nok engang har vi hatt flaks…. Fikk også vite at vår camp skulle ha ligget litt nærmere Pomari, men uoverensstemmelser gjorde at campen ble flytta. Flaks nok en gang! Vi har hatt sånn flaks de siste dagene at jeg har kommet ut av tellinga….Store

Store ødelegelser på Bace camp. Eiendeler var spredt på et gedigent område.

Våre telt så ikke helt pene ut.

Pepret med både små og store steiner, men de stod. ( ble lagt ned av våre gutter)

Personlige gjenstander så vi overalt.

Det var veldig kjekt å møte sherpa-teamet. For en flott gjeng! Følte oss umiddelbart velkommen. Ble virkelig stor stemning da vi delte ut dunjakker, fleece-gensre, ullundertøy, caps, t-skjorte. Alle disse hadde overlevd skredet i campen og hadde tragiske historier å fortelle. Stygge skader, kvestinger etc. Forferdelig å høre på. Glad de var livet hele teamet vårt. Ikke alle var like heldige….

Fantastisk flott gjeng. Godt både de og familiene kom uskada fa hendelsen (PS. Bildet er litt mørkt. Må nok en runde gjennom lightroom før jeg blir fornøyd)

Gikk gjennom bagasjen vår før retur. Alt av mat, forbruksmateriell mm gies til sherpa-gjengen. Resten returneres til Norge etter hvert.

Det ble et sterkt møte med Bace Camp, men samtidig godt å få se det med egne øyne. Likevel, dette er bare en dråpe i havet sammenliknet med de enorme ødeleggelsene i områdene rundt Kathmandu.

Hva som skjer videre med oss vet vi ikke pr dd. Tar hver dag som den kommer. Har hørt at flere bruer er ødelagte mellom Namche og Kathmandu. Dvs at eneste utvei er helikopter. MEN, vi vil ikke ødelegge redningsarbeidet med å binde opp et helikopter så vi avventer ennå noen dager. Har det helt fint i Gorak Shep. Nå har vi fått hentet ned fenalår, brunost, pinnekjøtt mm så vi lider OVERHODE ingen nød.  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Roger M. Wed, May 06, 2015 10:42:27

Ufattelig så heldig dere egentlig har vært, i alle uhell ellers i området og ellers i landet.

Godt du er frisk, om minnene vil sitte i lenge, om ikke for alltid.


Posted by Ivar Sat, May 02, 2015 22:25:41

så glade det har gått bra med dere Guri Anne, tenkt mye på hvor sterkt det må være å oppleve. Ser frem til å se deg igjen i Åndalsnes. Hilsen oss i Friluftslek.