Guri's turblogg

Guri's turblogg

Om bloggen

Velkommen til min blogg her i cyberspace! Her vil du finne informajon om turer, pakklister, tips til turmat og dagbok fra lengre turer. Håper du finner innholdet av interesse :-) Ha en knallfin dag! Smil fra Guri

guriannehansen.no - YOUTUBE - INSTAGRAM

25/4 Dramatikk i fjellet

Mount EverestPosted by Guri Anne Hansen Sat, April 25, 2015 14:20:32

Etter et vellykket toppstøt på Loboche East på 6114 moh tidlig på dagen oppstod det stor dramatikk på returen fra High Camp. Vi hadde praktisk talt kommet ned på flata, ca 5000 moh etter å ha gått bratt ned fra fjellet. Det er høye fjell på begge siden, men spesielt den ene siden var fjellet løst. På flata står vi noenlunde samla og registrerer at bakken begynner å småskjelve. Ikke lenge etter rister den før den tilslutt gynger! Sjøgang på havet er vel den beste sammenlikningen jeg har… Med ett registrerer vi steinras oppi tåka. Sherpaene oppfatter raskt situasjon og legger på sprang. Kokken hev av seg bagasjen og vi sprang for livet til en vanvittig gedigen stein ca 50 m unna for å komme i le for et evt steinsprang. De som har vært i høyden vet at det er tungt å gå i 5000 m høyde. Både jeg og Siv fikk testa makspulsen der vi lå og gispet etter luft flere minutter etter at både raset og skjelvet hadde gitt seg. Huff, dette var MEGA skremmende. Har aldri opplevd jordskjelv før. Sliten kom vi tilbake til lodgen timen etter, men det stoppet ikke der…. For øvrig var det skade på lodgen vår. Den ene veggen hadde delvis rast ut. Også en annen lodge var skadet.

Ca tre timer etter det kraftige skjelvet (kl 1500 lokal tid) kom et etterskjelv. Jeg var toppløs og vasket meg på rommet. Det var bare å røske med seg genseren og springe ut toppløs! Ja ja, det ble mange hyggelige blikk på veien ut J. Vi er nå trygge.

Resten av dagen gikk med til å få orientert pårørende. Ikke enkelt å få kontakt med omverdenen, men vi fikk det til tilslutt. Glad vi har skikkelig kommunikasjonsutstyr med oss. Ut i fra det vi vet så målte skjelvet 7,9 på Richters skala og er det kraftigste i Nepal siden 1930. Senteret lå ikke langt unna Kathmandu. Fra Dawa har vi fått vite at det er store ødeleggelser i Kathmandu og området rundt. Det er også stor skader rundt Everest. Det var en meget spesiell stemning i Loboche denne ettermiddagen. Det er ingen som helst tvil om at dette er en gedigen katastrofe. Det er ikke enkelt å få tak i informasjon her i høyden, men nettet ser ut til å fungere foreløpig.  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gro L Sun, April 26, 2015 21:18:27

Forferdelige bilder på tv og aviser...forferdelig katastrofe. Veldig glad dere alle har det bra. Ta vare på hverandre og vær forsiktig.

Posted by Eivind Alstad Sat, April 25, 2015 18:11:04

Huff! Bra det gikk greit med dere! Ut fra det vi kan lese i vg er det en stor katastrofe og det virker som den blir større etterhvert som det kommer mer informasjon.

Posted by Guri Mette Sat, April 25, 2015 16:54:48

Heia! Godt å høre at alt er bra. Skummelt med jordskjelv. Vanskelig å sette seg inn situasjonen når man er i en helt annen verden. Tvi tvi videre og vær forsiktig!! Det er absolutt ingen skam å snu

Posted by Roger M. Sat, April 25, 2015 16:02:49

Trist når sånt skjer, men godt å høre at du har det bra, på en måte om en kan si det sånn.

Blir turen videre kanselert eller fortsetter dere, uansett så lykke til.