Guri's turblogg

Guri's turblogg

Om bloggen

Velkommen til min blogg her i cyberspace! Her vil du finne informajon om turer, pakklister, tips til turmat og dagbok fra lengre turer. Håper du finner innholdet av interesse :-) Ha en knallfin dag! Smil fra Guri

guriannehansen.no - YOUTUBE - INSTAGRAM

22/4 Akklimatisering

Mount EverestPosted by Guri Anne Hansen Thu, April 23, 2015 11:51:24

Nok en natt med 10 timer med søvn! Sover fantastisk godt og våkner knapt når Dawa kakker på døra med «bed tea». For en service og herlig start på dagen. Dawa er bare en fantastisk herlig person. Smilende og bestandig med en herlig kommentar på lur. Erfaring så det holder fra høye fjell. Jeg har ikke superlativer nok for å beskrive denne personen. Føler meg bare så fantastisk privilegert å få lov til å være med han på tur.

Vi hadde en tøff dag foran oss. Skulle opp til knappe 5500 moh. Motbakketterapimusikken ble plugget i ørene og i rolige gangen seig vi oppover den bratte bakken fra Dukla. Pål holdt senga i håp om bedring i løpet av dagen.

Det var knapt spor i området sammenliknet med der vi hadde vært hittil. Samtidig var det litt herlig herlig å tråkke sine egne spor for en gangs skyld. Vel, lit Yak-møkk ble observert, men ikke noe mere.

Jeg fant tidlig en super rytme og kjente at kroppen var full av overskudd. Kjente overhode ingen ubehag der jeg skled oppover. Kosa meg på tur og nøt at kroppen virkelig spilte på lag. Det er ingen selvfølge i slike høyder. Vi snudde på 5400 moh, dvs ca samme høyde som Norske fly flyr på!

På ettermiddagen møtte vi to av teamet vårt. Babroram som er vår «kitchen-boy» og Dawa Tenzing som er en av våre tre klatresherpaer. Dawa har vært 8 ganger på Everest og er halvbror av Dawa. Råsterk person som samme dag hadde vært opp til Camp 1, Camp 2, retur Bace camp før han gikk ned til Dukla! Til sammenlikning hadde nok vi brukt i alle fall tre dager! Sherpaene er i en helt annen liga og det er et privilegium å få være på tur sammen med dem.

Dagen ble avsluttet med en velsmakene pizza og høy skravlefaktor rundt vedovnen. Når sola går ned synker temperaturen drastisk i høyden. Da blir det fyrt med tørka yak-shit og parafin. Det både brenner utmerket og er helt luktfritt. Dawa fortalte om flere ekspedisjon han hadde vært med på. Det er liten tvil om at vi har en fantastisk Shiirdar med oss på turen.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.