Guri's turblogg

Guri's turblogg

Om bloggen

Velkommen til min blogg her i cyberspace! Her vil du finne informajon om turer, pakklister, tips til turmat og dagbok fra lengre turer. Håper du finner innholdet av interesse :-) Ha en knallfin dag! Smil fra Guri

guriannehansen.no - YOUTUBE - INSTAGRAM

19/4 Dingboche

Mount EverestPosted by Guri Anne Hansen Sun, April 19, 2015 15:45:41

Ahhh, endelig WI-FI igjen :-) Vi har nå kommet oss til Dingboche ca 4400 moh.

I går gikk vi til Ama Dablamd bace camp. Dårlig vær og utsikt, men veldig kjekt å være tilbake på denne plassen jeg har så gode minner fra. Fikk også erfare hvor viktig det er med drikke i høyden. Drakk IKKE nok og slet med hodepine noen timer. Heldigvis fikk jeg drukket den bort da jeg kom tilbake til Pangboche.

I dag tidlig våknet vi til et eventyrlig flott vær. Rett utenfor vinduet mitt kunne jeg se rett opp mot Ama Dablam. Sinnsykt RÅTT! I tillegg så vi Everest, Lotse etc. Den desidert flotteste dagen så langt. Vi gikk til Dingboche i rusletempo og drakk og drakk. God form hele veien så det er bare å fortsette å drikke MASSE vann. Er litt lei av å gå på do innimellom, men det må til! Drikker i alle fall 5 liter for dagen... Vel fremme i Dingboche ble det lunch før vi tok en akklimatiseringtur opp til ca 4700 moh. Fantastisk vakker tur og de fjella da!!!! Bilder kommer, det lover jeg :-) Ble en pølsesnadd som belønning før vi dro ned samt suping av tynn luft.

På kvelden stakk vi innom Friendship Lodge for å hilse på Hvitserk-gjengen. De skal videre til Island Peak og har ikke hvem som helst som guide, Bjørn Myrer Lund. Utrolig kjekt å treffe en av gamlegutta fra den første Norske Everest ekspedisjon i 1985. Faren til Jens (Jon Gangdal), som er med på turen vår, er bestekompis med Bjørn. Kjekt å treffe en legende :-)

I morgen skal vi på en knallhard akklimatiseringstur til Pokalde på hele 5806 moh. Turen blir knalltøff!!!

Jeg har ikke vært i Dingboche siden 2004 og registrerer mye husbygging siden den gang. Vi bor på en trivelig lodge med fine rom og greie fasiliteter. Maten er veldig god og siden jeg supplerer med knekkebrød ala Lisbeth så er magen min fornøyd. Livet smiler og jeg koser meg på tur. Føler meg utrolig privilegert som får oppleve dette :-)

turhilsen fra guri  • Comments(1)//guritur.guriannehansen.no/#post9