Guri's turblogg

Guri's turblogg

Om bloggen

Velkommen til min blogg her i cyberspace! Her vil du finne informajon om turer, pakklister, tips til turmat og dagbok fra lengre turer. Håper du finner innholdet av interesse :-) Ha en knallfin dag! Smil fra Guri

guriannehansen.no - YOUTUBE - INSTAGRAM

17/4 Pangboche

Mount EverestPosted by Guri Anne Hansen Fri, April 17, 2015 13:34:08

Våknet til et fantastisk vær og dermed flotte fjell. Utsikten mot Ama Dablam, Everest og Lotse var bare helt vanvittig. Den var så mektig at ord blir fattige.

Dagens etappe var kun til Pangboche knappe to timer lengre opp i dalen. Dette er hjemmet til flere klatresherpaer som jeg kjenner og ligger fantastisk flott til ved foten av Ama Dablam. Titta mye på Ama Dablam på dagens tur og fatter ennå ikke at jeg har vært på toppen av dette ubeskrivelige vakre fjellet.

Dessverre hadde ikke Rhododendron-skogen nedenfor Tengboche kommet i blomstring ennå, men stod full av knopper. Likevel var det vakkert å gå turen fra Tengboche til Pangboche. Elva minner en del om Rauma med sine flotte stryk. Dessverre skyet det litt over når vi nærmet oss Pangboche og vi rakk akkurat å komme oss i hus før snøværet kom.

Det er litt interessant å se hvordan Khumbudalen har utviklet seg siden jeg var her i 2010. Nå har stort sett alle tehusene WI-FI. Parabol sees ofte på hustakene og mobiltelefon er nesten "allemannseie" hos de lokale. Mange av gjestehusene er velstelte så det er ingen tvil om at pengene som turistene legger igjen kommer dalen til gode. I tillegg er det lagt strøm helt opp til Pangboche.

I ettermiddag tok vi turen innom en viktig og høytstående LAMA for alle som skal på høye fjell i området. Vi fikk bla med oss en personlig hilsen som vi skal ha med oss på toppstøtet. Å få de til å skrive guri her nede er bare å gi opp. Gori er dermed blitt navnet mitt i Nepal :-) Nok en god velsignelse for gruppa.

Formen på gruppa er meget god og humøret er veldig bra. Vi akklimatiserer veldig godt og trives med å være på tur og i hverandres selskap. Dawa er bare super som shirdar og bidrar med sitt gode humør og erfaring. Fra Bace Camp har vi fått melding om at våre klatresheraper gjennomførte Puja i går og skulle opp til Camp1/2 i dag. Vi ligger mao helt etter skjema og nyter dagene :-)

I morgen skal vi ha en dagstur til Ama Dablam Bacecamp. Blir utrolig kjekt å komme tilbake til denne camp'en som jeg har så gode minner fra.

turhilsen fra guri

PS. kan for øvrig anbefale nøttekaka på Herman Bakery her i Pangboche :-)

PS2. Følg også med på hjemmesiden aimlofty.com  • Comments(4)//guritur.guriannehansen.no/#post7