Guri's turblogg

Guri's turblogg

Om bloggen

Velkommen til min blogg her i cyberspace! Her vil du finne informajon om turer, pakklister, tips til turmat og dagbok fra lengre turer. Håper du finner innholdet av interesse :-) Ha en knallfin dag! Smil fra Guri

guriannehansen.no - YOUTUBE - INSTAGRAM

12/4 Velsignelse før fjellet

Mount EverestPosted by Guri Anne Hansen Sun, April 12, 2015 18:04:07
Det ble en grytidlig start denne siste dagen i Kathmandu. En kropp som ikke er helt vant til Nepalesisk tid protesterte da vi voknet til live rett før kl. 0630, men opp måtte vi! Dawa skulle hente oss kl. 0700... Vi kjørte rett til Bouda Stupa for å få velsignelse av en meget viktig Lama. Denne LAMA'n var en skikkelig "artigkar" der han klappet oss på hodet og i ansiktet samt kløp tak i nesen mens han samtidig ba for oss og velsigna bønneflagg mm. Smykke for god helse, lykke samt holde borte spøkelser fikk vi også. Tror nok han syntes det var stas å velsigne en Tromsøværing som skulle til Everest sammen med to blondiner! Allerede nå ser vi for oss at Pål kommer til å bli en stor snakkis i BACE CAMP siden han er på tur med to single blondiner.. Vel, vi fikk en meget god velsignelse i følge Dawa :-)

Resten av dagen gikk mer eller mindre til pakking. Det er en utfordring med 15 kg regelen på flyet til Lukla, men vha hyppig bruk av bagasjevekt kom vi ned på den magiske grensen. Heldigvis har vi sendt MYE utstyr i forkant. Skredderen ved Nirvana garden hadde også jobbet på høygir og fått fiksa logoer på vårt teamtøy som sherpaene skal få.

På kvelden ble invitert på middag hjemme og Dawa. Utrolig koselig kveld og litt mimring siden Pål hadde med bildet fra Jon Gangdal sin ekspedisjon sammen med Dawa tilbake i 1996. Forøvrig så blir sønnen til Jon, Jens Gangdal, med oss på trekkingturen inn til Bace
Camp. Veldig kjekt :-)

Nå er det ikke mange timene igjen før vi forlater Kathmandu. Vi skal ta første fly til Kukla i morgen tidlig så det er på tiden å finne senga. Neste innlegg kommer fra Khumdudalen :-)

Forøvrig er humøret i gruppa på topp. Mye smil og latter så vi gleder oss stort til å starte på det store eventyret i morgen :-)

PS. Dawa ble i går tildelt pris som en av de beste Everest klatrerne. Det er mao ingen tvil om at vi har en fantatsisk flott Shirdar med oss på turen. DETTE BLIR KONGE!

turhilsen fra Guri

  • Comments(1)//guritur.guriannehansen.no/#post3