Guri's turblogg

Guri's turblogg

Om bloggen

Velkommen til min blogg her i cyberspace! Her vil du finne informajon om turer, pakklister, tips til turmat og dagbok fra lengre turer. Håper du finner innholdet av interesse :-) Ha en knallfin dag! Smil fra Guri

guriannehansen.no - YOUTUBE - INSTAGRAM

Magiske dager på Svalbard

Turer på SvalbardPosted by Guri Anne Hansen Sat, March 14, 2015 16:50:06

Etter tidenes eventyr på Svalbard, Ekspedisjon ISHAV, sist sommer samt besøkspåbud av Silje tok det ikke lang tid før ny billett til Svalbard ble bestilt. Siden jeg aldri hadde vært på Svalbard i februar samt gira på å få oppleve det magiske blålyset så var valget enkelt.

Ariel lot jeg bli hjemme. Ble litt for mye styr for så få dager. Hun hadde det supert hjemme på Åndalsnes sammen med Guttorm og Agnes.

Jeg hadde ulike planer for denne langhelga. Både Silje og Pål var på jobb på dagtid, men med tilgang på rifle og signalpistol samt medbrakte ski for toppturer var det en smal sak å finne på noe smiley

Trollsteinen er populær toppskitur i nærheten av Longyearbyen og byr som regel på flott utsikt. Turen starter øverst i Nybyen der veien slutter og går via Larsbreen. Det var en fantastisk følelse å komme seg ut å kjenne på kulde og nyte et fantastisk lys jo høyere jeg kom. I iveren etter å komme høyest mulig måtte jeg tvinge ned tempoet for å unngå å bli svett. Hadde lite lyst å bytte ulltrøya i den rivende kulda. Da jeg runda og kom opp på toppryggen så jeg sola og et magisk lys jeg knapt har opplevd makan til! Tankene gikk tilbake til fjorårets eventyr og alle de magiske dagene der vi ble spesielt fasinert over lyset. Kjente jeg ble rørt og takknemlig over å få lov til å oppleve dette. Bilder forteller mye mere enn ord så jeg lar de tale for seg.

Start fra Nybyen. Sola skinner i Hjortfjella på andre siden av Adventfjorden.

Ble møtt av et magisk lys da jeg kom meg opp på toppryggen.

Toppen av Trollsteinen

Vakker utsikt fra toppen i et magisk lys!

Link til en liten videosnutt fra turen

På lørdag benyttet vi det flotte været til en scootertur til Østkysten. Siden jeg var på tur sammen med fastboende var det bare å leie seg en scooter m/bekledning, pakke ned utstyr og komme seg på tur i ødemarka. Sett bort i fra en liten tur på Finnmarksvidda for endel år tilbake var dette min første scootertur. Vi valgte å kjøre via Adventdalen, Eskerdalen, Sassendalen og ned til Dunerbukta. Gode klær hindret forfrysninger selv om jeg kjente at det stakk litt på nesa over breen. Håndvarmere sørget for at man fikk ekstra varme på fingrene. Uten dem hadde det blitt jæ... kaldt!

Må innrømme at det å kjøre scooter falt i smak, men samtidig savnet jeg stillheten og nærheten man får til naturen når man tar seg frem med egen menneskekraft. Det blir ikke min siste scooter tur smiley

Noen bilder ble det også i dag og tusen takk for turen til Pål og Silje. Fantastisk opplevelse!

Sassendalen. Ser mot Klauva.

Blålyset på ettermiddagen, fantastisk! Kom et scooterfølge fra Tempelfjorden.

Silje på toppen av en isformasjon i Dunerbukta på Østkysten. Ingen bamse å se i dag. Syntes det var helt greit faktisk etter flere bjørnebesøk på fjordårets tur.


Sassendalen med toppen Skrottnuten til høyre.


Vakkert lys på Klauvbreen.

Blåtimen. Ser mot Adventdalen. Kremscooteren i blåtimelys med Trehøgdene i bakgrunnen.

Eskerfossen, en artig attraksjon rett ved inngangen til Eskerdalen.

  • Comments(0)//guritur.guriannehansen.no/#post0